ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σούμο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αναγνώρισής της από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία έχοντας καταθέσει έναν πλήρη φάκελο όπως ορίζεται από την ΓΓΑ, και με την στήριξη της Πανευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σούμο αναμένει σύντομα την τελική απόφαση που θα ανοίξει νέους δρόμους για το άθλημα του Σούμο και στην χώρα μας.

Ένα άθλημα το οποίο είναι μόνιμο μέλος της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής, επιτέλους αναγνωρίζεται και στην Ελλάδα, δίνοντας την δυνατότητα σε σωματεία και αθλητές να συμμετέχουν και να αναπτύξουν αυτό το εντυπωσιακό άθλημα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σούμο, είναι η μόνη αναγνωρισμένη ομοσπονδία τόσο από την Πανευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σούμο και ουδεμία άλλη έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα λογότυπα και την ονομασία του αθλήματος του Σούμο.

Σύντομα θα ανακοινωθεί το 1ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Ομοσπονδίας, ενώ συνεχίζονται οι διοργανώσεις Σχολών Προπονητών και Διαιτησίας με στόχο την κατάρτιση των μελών της.

Δυστυχώς το προγραμματισμένο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διοργανώνονταν στην χώρα μας τον Ιούνιο 2022, με την συμμετοχή ευρωπαϊκών ομάδων, ακυρώθηκε λόγων των συνθηκών που επικρατούν στην Ουκρανία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο info@sumohellas.gr και στο 695 52 12 891.

Scroll to Top